Благодійники під Києвом збудують реабілітаційний центр для дітей і батьків, які постраждали від війни

Дата: 10 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Благодійний фонд “Голоси дітей” побудує під Києвом реабілітаційний центр для дітей і батьків, які постраждали від війни. 

Про це розповіла одна із засновниць фонду Олена Розвадовська

Засновники БФ “Голоси дітей” Олена Розвадовська та Азад Сафаров на місці, де збудують центр. Фото: фейсбук-сторінка правозахисниці

Центр збудують на ділянці у 3 гектари. 

Кошти на забудову фонд отримав від благодійної ініціативи Bandle for Ukraine, втім, їх вистачить лише на частину проєкту, тож благодійники шукають допомогу надалі. 

“Вісім років досвіду роботи з дітьми війни, й на моїх очах уже вони повиростали. Уся енергія зараз – у створення можливостей для дітей жити щасливе дитинство під час війни. Попри все. Все заради дітей”, – коментує новини Розвадовська. 

У центрі, за задумом творців, діти та батьки мають розвивати необхідні навички для підвищення стресостійкості та подолання наслідків травматичного стресу, а також опрацьовуватимуть негативний досвід війни.

Нині благодійники шукають архітекторів для розробки концепції проєкту. 

Нагадаємо, що українські посадовці вже висловлювали думку, що постраждалими від війни слід вважати всіх дітей у країні. 

Внаслідок російської агресії понад тисячу українських дітей втратили батьків, а ще тисячі росіяни депортували до Росії та заважають їм повертатись назад. Понад чверть українських дітей, які стали свідками або учасниками подій війни, розлучились із рідними. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter