За рік росіяни випустили по Києву чотири сотні безпілотників та три сотні крилатих ракет

Дата: 23 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Рівно за рік російські військові випустили по Києву щонайменше чотири сотні ударних безпілотників. 

Про це розповів начальник Київської МВА Сергій Попко

Перехоплення російського безпілотника над Києвом у травні 2023 року. Фото: AP Photo / Evgeniy Maloletka

Окрім безпілотників гатили росіяни по місту трьома сотнями крилатих ракет різного типу, а також щонайменше 14 балістичними ракетами. 

Попко, розповідаючи про кількість випущених по столиці російських снарядів, нагадав, що пріоритет як для Києва, так і для решти міст України – це нарощування ППО. 

“Дайте нам зброю, а ми знайдемо їй ефективне застосування. Україна очікує підтримки від наших союзників та партнерів. Кожен зенітно-ракетний комплекс, кожен Gepard чи кожен Piorun – це збережені життя і внесок в нашу Перемогу!” – каже начальник КМВА. 

Раніше президент Володимир Зеленський говорив, що російська влада, випустивши загалом по Україні 2 тисячі безпілотників, витратила на це пенсії пів мільйона власних громадян. 

Нагадаємо, що з початку повномасштабної війни російські війська вбили в Києві понад 170 цивільних, семеро з яких були дітьми. 

Цього року Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні підтвердила, що за лише за 500 днів війни загинуло втричі більше цивільних, ніж за всі попередні вісім років бойових дій на Сході України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter