У Росії силовики затримали партнерку росіянина, який воює на боці України

Дата: 03 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У російському місті Самара силовики затримали Ірину Ізмайлову – екоактивістку та партнерку місцевого мешканця Олександра Кудашова, який воює на боці України в Російському добровольчому корпусі. 

Про це розповідає “Медіазона”. 

Фото: ASTRA

До будинку Ізмайлової прийшли з обшуком на початку вересня, а її батьку силовики порадили не турбуватися, бо жінка нібито “поспілкується (з ними. – Ред.), розповість те, що треба, і вийде”. 

Невдовзі суд відправив її до СІЗО за звинуваченням у незаконному виготовленні вибухівки. 

Рідні, як і партнер Ірини, пов’язують її переслідування саме з участю Кудашова в РДК. Чоловік кілька разів намагався потрапити до України після початку повномасштабного вторгнення росіян, щоб стати волонтером, утім вдалося йому це, лише коли він вступив до інтернаціонального легіону. Ізмайлова також після 24 лютого минулого року виїжджала ненадовго з Росії до Молдови, де була волонтеркою. 

Нині жінку тримають в ізоляторі, а від участі в справі адвоката вона відмовляється, однак робить це в присутності силовиків. 

“Мені вивели Ірину, вона відмовилася зі мною розмовляти наодинці… У нас зараз основне завдання – домогтися згоди Ірини на захист, щоб слідчий перестав викидати ці фінти, які він викидає, і дав спокійно працювати”, – каже адвокатка Євгенія Рижкова

Нагадаємо, що нещодавно в Білорусі затримали матір добровольця, який воює на боці України. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter