Росіяни завдали ударів по Херсонщині: є загиблий та поранений

Дата: 17 Вересня 2023
A+ A- Підписатися
Удень 17 вересня росіяни завдали ударів по селу Томина Балка на Херсонщині, внаслідок чого загинув літній чоловік. Також армія РФ обстріляла село Садове, у результаті поранення отримав поліціянт. Крім того, у Бериславському районі на міні підірвався тракторист.
 
Про це повідомили голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін та пресслужба ОВА.
 
Фото: Херсонська обласна прокуратура

“Близько 14:50 окупанти вгатили по Томиній Балці Білозерського району. Під вогонь на своєму подвір’ї потрапив чоловік 1954 року народження. Отримані травми виявилися надто тяжкими. Медики, які прибули на місце, лише констатували смерть”, зазначив Прокудін.

У прокуратурі уточнили, що внаслідок удару пошкоджено щонайменше пʼять приватних будинків, господарчі споруди. Правоохоронці відкрили справу за порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Водночас під вогнем було і Садове. Там травму спини внаслідок обстрілу отримав правоохоронець. У лікарні йому надали необхідну допомогу. Зараз здоров’ю поліціянта нічого не загрожує, розповіли в ОВА.

Крім того, цього ж дня на Херсонщині трактор наїхав на російську міну під час польових робіт. Водія везли до лікарні, але дорогою він помер.

Фото: Херсонська обласна прокуратура

Про це повідомив керівник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

“У Бериславському районі загинув тракторист. Ще один чоловік – травмований. Під час польових робіт трактор наїхав на російську міну. Внаслідок вибуху 45-річний чоловік отримав численні травми”, написав посадовець.

У нього було осколкове поранення голови, правого ока, тупа травма живота, ушкодження грудної клітки, уламками уразило кінцівки. Також були опіки III ступеня. 

У вкрай важкому стані його намагалися шпиталізувати, але дорогою до лікарні чоловік помер. 

Також травми внаслідок підриву дістав 26-річний чоловік. Його госпіталізували у стані середньої важкості. Прокуратура уточнила, що це був агроном, який перебував поблизу місця наїзду трактора на міну.

“Укотре звертаюся до мешканців регіону. Допоки поля не перевірять сапери – не розпочинайте роботи. Подбайте про свою безпеку”, наголосив Прокудін.

Нагадаємо, у ніч проти 17 вересня окупанти обстріляли село Микільське, що на Херсонщині. Внаслідок обстрілу пошкоджена будівля фельдшерсько-акушерського пункту.

Раніше ZMINA повідомляла, що 14 вересня на Раді оборони Херсонщини ухвалили рішення про обов’язкову евакуацію сімей із дітьми з населених пунктів, які перебувають під постійними обстрілами армії РФ.

Евакуацію проведуть із Берислава, Новоберислава, Веселого, Червоного Маяка, Зміївки, Тягинки, Львового, Ольгівки, Бургунки, Миколаївки, Одрадокамʼянки, Милового, Качкарівки, Дудчан, Новокаїр, Золотої Балки, Михайлівки, Гаврилівки, Осокорівки, Микільського, Понятівки, Токарівки, Білозерки, Берегового, Велетенського, Дніпровського, Антонівки, Садового, Комишан, Зимівника і Приозерного.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter