Вранці армія РФ обстріляла Херсон та Одрадокамʼянку: постраждав 58-річний чоловік

Дата: 07 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Вранці 7 вересня, у четвер, армія РФ обстріляла Херсон з тимчасово окупованого лівого берега. Згодом окупанти атакували з безпілотника цивільного в Одрадокамʼянці, скинувши на 58-річного чоловіка вибуховий предмет.

Про це повідомляють Херсонська ОДА та начальник Херсонської МВА Роман Мрочко.

Фото: поліція Херсонської області

“Сьогодні близько 7-ї години армія РФ обстріляла Херсон з тимчасово окупованого лівого берега. За попередньою інформацією, внаслідок влучань загорілася квартира у середмісті й пошкоджені будинки у Дніпровському і Корабельному районах”, – зазначив Мрочко.

Тим часом в Одрадокамʼянці росіяни скинули на 58-річного чоловіка вибуховий предмет, через що той дістав поранення голови та грудної клітини.

Зараз постраждалий у стані середньої тяжкості знаходиться у лікарні. Йому надають необхідну медичну допомогу.

Фото: поліція Херсонської області

Поліція Херсонської області розповіла, що впродовж минулої доби по деокупованому правобережжю Херсонської області російські війська здійснили 68 обстрілів, по мирних житлових кварталах та підприємствах випустили 239 снарядів. Гатили з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, танків, БпЛА, авіації, РПГ та СПГ.

6 вересня військові РФ завдали авіаудару по Ольгівці. Внаслідок потужних вибухів пошкоджені 6 приватних будинків. Також під ворожими обстрілами перебували Садове, Кізомис, Токарівка, Берислав, Новокаїри, Бургунка та Зміївка. Через російську агресію пошкоджені територія заводу, приватні будинки та господарчі споруди, запалювальними снарядами знищено сонячні панелі та гаражі, сталося загоряння сухої трави.

Фото: поліція Херсонської області

У Херсоні під ворожим обстрілом опинилися центр, Корабельний та Дніпровський райони, дачні ділянки уздовж Дніпра. В обласному центрі пошкоджені багатоповерхові та приватні будинки, магазини та асфальтове покриття. Потерпілих серед мирних мешканців немає.

За добу поліція відреагувала на 288 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події, а також відкрила 11 кримінальних проваджень за статтею 438 “Порушення законів та звичаїв війни” ККУ.

Нагадаємо, що напередодні загарбники також обстрілювали Донеччину, зокрема, Сіверськ. Там загинула місцева жителька, поранення дістали троє людей. Ввечері окупанти атакували Велику Новосілку, поранивши літню жінку. 

Читайте також: “Росіяни постійно чіпляли свій прапор, а він дивним чином падав”: як старости Херсонщини жили під окупацією 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter