У Казахстані планують заборонити символіку пов’язану з російським вторгненням в Україну

Дата: 05 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Влада Казахстану хоче заборонити товари з символікою російського вторгнення в Україну: Z, V та ПВК “Вагнера”.

Про це повідомляє “Ехо Кавказу”.

Йдеться, зокрема, про атрибутику ПВК “Вагнер”, а також про неофіційні символи підтримки Росії у війні проти України – літери Z та V“, – інформує видання.

Заборона також може торкнутися товарів з написами “Армія Росії” та “Ввічливі люди”, емблеми Робочої партії Курдистану та Східного Туркестану. 

За інформацією видання NUR, підприємцям радять вилучити з продажу друкарсько-бланочну, іграшкову продукцію, сувеніри, а також інші товари народного споживання “етнополітизованої спрямованості”.

Орендодавці торгових майданчиків також мають не рідше одного разу на місяць проводити візуальний огляд продукції, яку реалізують орендарі.

Як зазначив прокурор відділу захисту суспільних інтересів “окремими представниками різних етносів у суспільному полі демонструється різна етнічна символіка“, що спричиняє неоднозначну реакцію у суспільстві.

Прокуратура запропонувала уряду в рамках обмежень заборонити виготовлення, перевезення та розповсюдження в Казахстані продукції із символами, які використовуються протиборчими сторонами у збройних конфліктах. За поширення в Казахстані такої продукції пропонується запровадити адміністративну відповідальність.

Нагадаємо, у Казахстані почали зʼявлятися рекламні оголошення щодо набору до російських військ. Охочим обіцяють негайну виплату понад 5 000 доларів за вступ до лав окупаційної армії, а також щомісячну зарплату розміром понад 2000 доларів та додаткові пільги.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter