В Україні створили інтерактивну мапу, де позначені місця ймовірного зникнення українських військових

Дата: 21 Травня 2023
A+ A- Підписатися

В Україні створили інтерактивну мапу, де позначені місця ймовірного зникнення українських військовослужбовців. Після деокупації та розмінування території пошукові групи проводять там відповідні заходи.

Про це повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

У Координаційному штабі за ініціативи ГО “Незламна 72 ОМБР” відбулася зустріч з родинами полонених і зниклих безвісти оборонців 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. Захід відбувся за участю представників Координаційного штабу та Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Одне з питань, які обговорювалися на зустрічі, стосувалося процедури повернення тіл загиблих захисників.

Представник Координаційного штабу поінформував, що Секретаріат уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин створив інтерактивну мапу, де позначені місця ймовірного зникнення бійців. Після визволення й розмінування території пошукові групи проводять там відповідні заходи.

Слід зазначити, що всю інформацію про ймовірне місце зникнення чи останнє відоме місцеперебування військовослужбовця, якою володіють родичі зниклих безвісти, варто передавати до Офісу уповноваженого (Секретаріату уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. — Ред.)“, – підкреслили у Координаційному штабі.

Нагадаємо, що на початку травня в Україні запрацював Єдиний реєстр осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.  

На створення реєстру чекали з 2018 року, відколи Верховна Рада ухвалила Закон “Про правовий статус осіб, зниклих безвісти”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter