Україна повернула з російського полону ще 100 своїх захисників

Дата: 10 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

10 квітня, у понеділок, Україна повернула з полону РФ ще сотню своїх захисників та захисниць. Серед них – військові, моряки, прикордонники та нацгвардійці.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Фото: Андрій Єрмак

Серед тих, кого вдалося повернути, є оборонці Маріуполя та “Азовсталі”, Гостомеля. Деякі з них отримали серйозні поранення, мають захворювання. 

“Завдання Президента Володимира Зеленського – повернути всіх наших людей. Для нього це питання є ключовим і одним з пріоритетних. Такі дні, як сьогодні, можна охарактеризувати цитатою італійського проповідника Франциска Ассізького: “Почніть робити те, що потрібно. Потім робіть те, що можливо. І ви раптом виявите, що робите неможливе”, – зазначив Єрмак. 

Відео: Андрій Єрмак

Зокрема, з російського полону вдалося повернути військову Валерію Суботіну (Карпіленко) з позивним Нава. Жінка в оточеному Маріуполі вийшла заміж на “Азовсталі” за прикордонника Андрія з позивним Борода. Але за три дні чоловік загинув. 

Фото: moyamalenkanezaleqnist

Раніше ZMINA писала, що з нагоди Рамадану – священного місяця для всіх мусульман – Україна запропонувала Росії обміняти за принципом “всіх на всіх” військовополонених, які сповідують іслам. Однак Росія від такої пропозиції відмовилась.

Нагадаємо, що 3 квітня Україна повернула ще 12 своїх громадян з російського полону – десятьох військових і двох цивільних. Серед них п’ятеро важкопоранених. Десять військових належать до солдатського та сержантського складу. Їх узяли в полон під час боїв поблизу Бахмута, сіл Опитного та Оріхово-Василівка на Донеччині, а також біля Кремінної та Червонопопівки на Луганщині. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter