Військові назвали ім’я побратима, страченого в ролику росіянами

Дата: 07 Березня 2023
A+ A- Підписатися

За попередніми даними, загиблим військовослужбовцем, страту якого зафільмували та виклали в мережі напередодні, є Тимофій Миколайович Шадура. 

Про це розповіли в 30 окремій механізованій бригаді імені князя Костянтина Острозького. 

Фотографія Тимофія Шадури, яку виклали його рідні в соцмережі разом з оголошенням про розшук. Фото: фейсбук-сторінка “Увага Розшук!”

Шадуру вважали зниклим безвісти від 3 лютого цього року. Зник він після бойових дій у районі Бахмута. 

Остаточну заяву щодо особи вбитого можна буде зробити після проведення відповідних експертиз. Наразі тіло військовослужбовця перебуває на тимчасово окупованій території. 

Командування 30 окремої механізованої бригади та побратими Шадури висловили щирі співчуття його рідним та близьким. Раніше останні просили медіа про те, щоб їх не турбували.

“Помста буде невідворотною”, – кажуть побратими Шадури. 

Правоохоронці вже відкрили провадження щодо факту вбивства військового за статтею “Порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством”. Винним загрожує до 15 років за ґратами або довічне з конфіскацією майна. 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Міжнародний кримінальний суд провести власне розслідування, а Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець надіслав ролик зі стратою міжнародним партнерам та колегам-омбудсманам, щоб вони відреагували.  

Прокоментував новини про вбивство українського військовополоненого й президент Володимир Зеленський, який пообіцяв знайти та покарати вбивць. 

Нагадаємо, що рідні підтвердили журналістам особу вбитого на відео військовослужбовця. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter