У Росії заявили про створення агітбригад для “підняття бойового настрою”

Дата: 28 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

У Росії міністерство культури разом із міноборони формує агітаційно-пропагандистські бригади, куди входять артисти “з найрізніших регіонів, найрізноманітнішого жанру і різного віку”.

Про це пише “Медуза” з посиланням на інформацію міністерки культури РФ Ольги Любимової в ефірі телеканалу “Росія-24”.

Джерело: teatrorel.ru

“Десь треба хлопців на реабілітації відвідати, десь із великим концертом, десь виступити на площі, десь поїхати до регіонів”, – сказала вона й зазначила, що мінкульт працює з міноборони “постійно і злагоджено”.

Урядовиця не уточнила імен артистів та назв колективів, що працюють в агітбригадах. Проте, за її словами, вони самі просять дати їм можливість “узяти участь, допомогти спільній справі тим, що вміють і люблять”.

Раніше російська газета “Ведомости” повідомляла, що за дорученням заступника глави адміністрації президента РФ Сергія Кирієнка до військових частин, де навчають мобілізованих, почали виїжджати агітаційно-пропагандистські бригади. Їхнє призначення – опікуватися “підняттям бойового настрою” мобілізованих. Складалися вони з лектора товариства “Знання”, представника “Бойового братства”, федерального депутата та творчого колективу.

Агітбригади невеликі професійні або самодіяльні художні колективи були дуже популярні за часів Радянського Союзу й використовувалися для політичної агітації та пропаганди. Формувалися при культурно-просвітницьких і навчальних закладах, на заводах, фабриках та в сільськогосподарських підприємствах (колгоспах, радгоспах).

Раніше ZMINA повідомляла про те, що російська окупаційна влада на тимчасово захоплених територіях України примушує батьків віддавати дітей на навчання до кадетських корпусів. Крім того, росіяни продовжують активну агітацію в місцях позбавлення волі щодо вступу в’язнів до армії РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter