Есбівці встановили російського силовика, який вербував українців для диверсій та шукав інформацію про “Азов”

Дата: 11 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Правоохоронці заочно повідомили про підозру в шпигунстві громадянину Росії, який працює в управлінні ФСБ у Красноярському краї. 

Про це розповіли в СБУ.

Фото: Офіс генерального прокурора

Встановити особу підозрюваного російського силовика вдалося, затримавши в Чернівцях одного з його агентів. 

Ним виявився завербований ФСБ ще 2017 року киянин, якого російська спецслужба, за словами слідчих, “законсервувала” до початку повномасштабного вторгнення. В Офісі генерального прокурора кажуть, що ефесбівець запросив українця до Красноярського краю “на побачення”.

“Після початку повномасштабного вторгнення агент отримав від ФСБ завдання прибути до Чернівецької області. Там він намагався виявити транспортні канали постачання озброєння для України та місця розташування резервуарів з пальним. Розвідувальна інформація потрібна була для підготовки серії вибухів на об’єктах залізниці та логістичних складах”, – пояснюють есбівці. 

Російських силовиків цікавила й інформація про місце розташування корпусів окремого полку спеціального призначення “Азов”, а також щодо дислокації та переміщення техніки та особового складу ЗСУ.

Завербованого українця суд уже відправив за ґрати на 16 років. 

“У ході слідчо-оперативної роботи він “здав” свого куратора”, – кажуть правоохоронці. 

Імені викритого російського силовика в повідомленні не називають. 

Фото: СБУ

Нагадаємо, що торік під час спроби перетину державного кордону спецслужбовці затримали колишнього співробітника МВС, який готувався передати росіянам через посольство РФ у Будапешті засекречену інформацію про керівництво та кадрових співробітників силових відомств України.

Також торік у Києві затримали колишнього силовика з Криму, якого російські силовики за місяць до початку повномасштабного вторгнення перекинули до столиці, щоб він готував диверсії. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter