Росія вчергове масовано обстріляла Україну: є загиблі та зруйновані об’єкти

Дата: 05 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

5 грудня російські військові вчергове завдали масованого ракетного удару по Україні. 

ZMINA повідомляє, що відомо нині. 

Збита російська ракета над Черкащиною

Повітряну тривогу майже на всій території України, окрім окупованого Криму, оголосили о 13:55, а вже за пів години з’явилися перші повідомлення про вибухи. 

Так, секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв казав, що частина вибухів – звуки ворожих прильотів у передмісті, а ще частина – робота сил ППО. Нині відомо про руйнацію декількох будинків, а також поранення двох і смерть двох людей у селі Новософіївка в Запорізькій області. 

В Одесі росіяни поцілили у два об’єкти інфраструктури, а тому частина міста лишилася без електроенергії та води. 

Частково без води та електроенергії залишилися мешканці Кривого Рогу. Голова адміністрації міста Олександр Вілкул сказав, що частина станцій працює від генераторів.  

На Черкащині збита російська ракета впала в полі, а на Полтавщині, за даними влади, ППО збила щонайменше десять російських ракет. Роботу ППО чули й у Київській області.

У самому Києві через велику кількість людей, які використовують метро як укриття, підземку перевели в обмежений режим роботи. Міська адміністрація каже, що над столицею зафіксували десять ракет, дев’ять з яких збила ППО. 

Через знеструмлення ділянок колій унаслідок масованого обстрілу затримують частину потягів, серед яких Київ – Краматорськ, Одеса – Перемишль і Запоріжжя – Перемишль.

Також уже відомо, що після обстрілу одну ракету виявили на території Молдови.

Нагадаємо, що 15 листопада, коли Росія вчергове влаштувала масований ракетний обстріл, по Україні випустили 96 крилатих ракет, 75 з яких збила протиповітряна оборона.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter