На території Молдови після обстрілу України виявили ракету

Дата: 05 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

На території Молдови поруч з українським кордоном після сьогоднішнього ракетного удару РФ по Україні виявили ракету.

Про це повідомляє міністерство внутрішніх справ Республіки Молдова.

Фото: Telegram-канал Newsmaker

Патруль прикордонної поліції, роботу якого посилили через російські обстріли України, виявив ракету в лісі поблизу міста Бричани.

Наразі ділянка, де була виявлена ракета, ізольована поліцейськими патрульними та прикордонною поліцією. На місці очікують прибуття спеціалізованих служб міністерства внутрішніх справ Молдови.

Нагадаємо, 31 жовтня на територію Молдови впали фрагменти ракети, збитої українською зенітною системою після атаки безпілотника на Дністровську греблю на українській території за 1 км від греблі в селі Наславча. У зв’язку з цим МЗС Молдови оголосило про вислання одного російського дипломата після інциденту; у відповідь РФ вислала одного молдовського дипломата.

Під час обстрілу 10 жовтня щонайменше три ракети пролетіли над територією Молдови, у зв’язку з чим молдовське МЗС викликало російського посла.

15 листопада Росія влаштувала масований ракетний обстріл, випустивши по Україні 96 крилатих ракет, 75 з яких збила протиповітряна оборона. Дві ракети впали на територію Польщі неподалік кордону з Україною – в селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства. Загинули двоє людей. Спочатку журналіст Associated Press з посиланням на розвідку США повідомив, що ракети, які впали на території Польщі, були випущені Росією. Також вночі 16 листопада про це заявив президент Польщі Анджей Дуда. Однак згодом очільник Польщі сказав, що інцидент був не навмисною атакою, а радше нещасним випадком.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter