В Україні заочно судитимуть “самооборонівця Криму” Олега Абалакова. Йому загрожує до 15 років в’язниці

Дата: 07 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Командиру так званої “сьомої роти” незаконного збройного формування, що називає себе самообороною Криму, заочно загрожує до 15 років ув’язнення.

Про це повідомила пресслужба Прокуратури АРК і Севастополя.

За версією української прокуратури, чоловіка у лютому 2014 року Росія призначила командиром “сьомої роти” у цьому формуванні, яка незаконно діяла на території півострова.

Разом із “підлеглими” він брав участь у захопленні та блокуванні адміністративних будівель у Сімферополі, блокуванні військових частин Збройних сил України та координував роботу з будівництва та функціонування блокпостів у місті.

Під його керівництвом “самооборона Криму” забезпечувала проведення незаконного так званого “кримського референдуму”, здійснюючи спостереження та патрулювання на “дільницях”.

Пізніше обвинуваченого нагородили російськими медалями “За повернення Криму”, “За захист Криму” та іншими “нагородами”, додають у прокуратурі.

Слідчі кваліфікували дії підозрюваного за ч. 4 ст. 260 (“участь у діяльності непередбаченого законом збройного формування”), ч. 1 ст. 111 (“державна зрада”) та ч. 2 ст. 110 КК України (“посягання на територіальну цілісність та недоторканність України”). 

Прокуратура не називає імені та прізвища обвинуваченого. Утім, службовець, який не був уповноважений розмовляти з медіа та захотів залишитися анонімним, повідомив Крим.Реалії, що заочно судитимуть Олега Абалакова (Oleg Abalakov, Oleh Abalakov).

За даними українського центру “Миротворець”, Абалаков — колишній співробітник МВС України. 

Публічних коментарів Абалакова щодо звинувачень української прокуратури немає.

Нагадаємо, у червні під приводом повномасштабного вторгнення Росії Вищий суд Праги заблокував екстрадицію до України громадянина Росії Олександра Франчетті, якого підозрюють у сприянні тимчасовій окупації Криму. 

Як відомо, Інтерпол відмовляється оголошувати у міжнародний розшук підозрюваних у кримських справах, незважаючи на кваліфікацію злочину, посилаючись на дію статті 3 свого Статуту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter