Російські окупанти вкотре не пропустили на Херсонщину гуманітарний конвой

Дата: 19 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Російські окупанти вкотре не пропустили на Херсонщину фури із гуманітарним вантажем і не дозволили доставити необхідний жителям Херсонщини вантаж. 

Про це повідомив голова Херсонської ОДА Геннадій Лагута у телеграмі.

Фото ілюстративне: informator.ua

“19 березня до Херсонщини із міста Апостолове Дніпропетровської області виїхали 14 фур із продуктами та медикаментами, зокрема інсуліном. Їх мали розподілити між жителями Херсонщини, які цього потребують найбільше. Але фури із гуманітарною допомогою розвернули на пів шляху, й він вирушив назад на Дніпропетровщину”, – написав Лагута.

Він додав, що у гуманітарному вантажі було найнеобхідніше для жителів Херсонщини: засоби гігієни для дітей та дорослих, консервація, м’ясо, напівфабрикати, дитяче харчування тощо. Вантажівки везли до області чимало медикаментів, зокрема й інсуліну, якого зараз гостро потребує чимало жителів області. 

Крім того, окупанти упродовж доби утримували в неволі старосту села Стара Збур’ївка Херсонської області Віктора Маруняка. Про це написало “Суспільне” з посиланням на Голопристанського мера Олександра Бабича. Зараз посадовця вже відпустили.

“У Маруняка все нормально, вони в нього переночували. Це він ніби в заручниках в них був для перестраховки”, — сказав Бабич.

Нагадаємо, що в Україні створили низку урядових та правозахисних ініціатив, які документують воєнні злочини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter