Російські прикордонники не впустили до РФ дружину політв’язня Володимира Якименка

Дата: 07 Листопада 2021
A+ A- Підписатися
Дружину українського політв’язня Володимира Якименка, Альону Якименко не пропустили на російській митниці, через зміни в законодавстві РФ щодо перетину кордону іноземцями, у зв’язку з поширенням COVID-19. 
 
Про це Якименко написала у фейсбуці. 
 
Джерело: фейсбук Альони Якименко
“Сьогодні сталася дуже обурлива та неприємна ситуація. Мало того, що мій чоловік відбуває несправедливе покарання, так ще й відвідати його не можливо. Мене сьогодні не пропустили на російській митниці, адже за змінами в законі (у зв’язку з COVID -19) я, як громадянка України маю право перетнути російський кордон тільки, якщо маю родичів першої лінії з російським паспортом. Це така несправедливість. Минуло майже 2 роки з нашої останньої зустрічі (весь цей час їхня колонія була закрита для відвідування). Нарешті з’явилася можливість зустрічі. Чоловік навіть ризикуючи своїм здоров’ям згодився на їхню вакцинацію, тільки щоб ми могли зустрітися. І от…“, – зазначила дружина політв’язня.
 
За словами Альони Якименко, розраховувати на переведення її чоловіка до України за екстрадицією не можливо, адже Україна не має закону про екстрадицію засуджених в Криму. 
 
Нагадаємо, Володимир Якименко – таксист та активіст “Автомайдану” із села Чаплинка на Херсонщині. Чоловік активно допомагав українській армії на Донбасі та кримчанам, які у 2014 році залишали півострів через російську окупацію. 11 червня 2017 року, коли він учергове перетинав адміністративну межу з півостровом, його затримали російські силовики. Вони звинуватили українця в транспортуванні наркотиків, які йому нібито підклав пасажир, та в перші дні катували, щоб отримати зізнання. Підконтрольний Кремлю суд у Криму дав чоловіку п’ятнадцять з половиною років колонії.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter