Головного редактора Bild звільнили за використання службового становища для сексу зі співробітницями

Дата: 19 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

З посади головного редактора цифрової версії німецького таблоїда Bild звільнили Джуліана Райхельта через те, що той використовував своє службове становище для сексуальних відносин зі співробітницями.

Про це повідомили у видавничому домі Axel Springer.

Фото: Clemens Bilan / EPA

Райхельт очолив цифрову версію видання Bild у 2018 році. Видавничий дім Springer ініціював внутрішнє розслідування його поведінки ще навесні, коли в медіа з’являлися повідомлення про зловживання владою і використання посади для особистих інтересів. Спочатку Райхельт зберіг свій пост, адже, як дійшла висновку перевірка, не порушив закону. Тоді ж він вибачився перед підопічними. 

Однак напередодні публікації заяви Springer про кадрові зміни американське видання The New York Times випустило публікацію про медіагрупу, зокрема й про нові свідчення щодо поведінки Райхельта.

Так, стажистка видання, з якою в Райхельта розпочався роман не раніше ніж 2016 року, розповіла, що начальник запрошував її до готелю неподалік штаб-квартири в Берліні, а у 2017-му жінку призначили на вищу посаду. 

У Bild завжди так. Ті, хто сплять з босом, мають кращу роботу”, – каже вона.

У видавничому домі зазначили, що звільнили Райхельта за те, що він “чітко не відокремив особисте й професійне життя”. Новим головним редактором стане 37-річний Йоганнес Бої.

Нагадаємо, що 13% українців особисто знають когось, хто став жертвою сексуальних домагань. Водночас трохи менш ніж половина жертв харасменту, серед яких значно переважають жінки, не зверталися по допомогу.

ZMINA зібрала поради експертів, юристів та правозахисників про те, як діяти й куди звертатись у разі сексуальних домагань.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter