“Незаконний призов кримчан”: Прокуратура АРК повідомила про підозру “військкому” Красноперекопська Сліпченку

Дата: 03 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Прокуратура Автономної Республіки Крим і Севастополя повідомила про підозру незаконному “військовому комісару Красноперекопська і Красноперекопського району Криму” за статтею про порушення законів і звичаїв війни, зокрема через протиправний призов кримчан до російської армії.

Про це інформує пресслужба відомства.

Євгеній Сліпченко

Слідчі звинувачують підозрюваного в тому, що 2014 року він “зламав присягу на вірність народу України й перейшов на службу до армії держави-окупанта”. Після цього він обійняв посаду “військового комісара міста Красноперекопськ і Красноперекопського району” в тимчасово окупованому Криму.

“Перебуваючи на вказаній посаді, підозрюваний на час проведення призовних кампаній, керуючись законодавством держави-окупанта, виконував “укази” вищого керівництва РФ і сприяв проведенню незаконних призовних кампаній кримчан у відповідних районах, тим самим реалізуючи політику держави-окупанта, спрямовану на проведення незаконних примусових призовних кампаній громадянського населення півострова в Збройні сили РФ”, – мовиться в повідомленні прокуратури.

У відомстві не називають імені та прізвища підозрюваного, утім з 2014 до 2019 року цю посаду обіймав Сліпченко Євгеній Олександрович (Slipchenko Yevhenii, Slipchenko Evgenii Aleksandrovich) 12 березня 1964 року народження.

Прокуратура АРК також повідомляла про підозру “військкомам”, зокрема, Севастополя, Феодосії, Чорноморського та Роздольненського районів “за порушення законів і звичаїв війни” через призов кримчан на службу до російської армії.

Нагадаємо, що за даними Кримської правозахисної групи, в серпні 2021 року незаконні “суди” на півострові ухвалили 10 вироків щодо кримчан “за ухилення від служби” в збройних силах Росії. Загалом за місяць окупаційна влада порушила 14 нових кримінальних справ.

У лютому 2021 року Європейський парламент проголосував за резолюцію, якою засудив порушення прав людини в окупованому Росією Криму, зокрема “примусовий призов кримчан до російської армії”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter