“Суд” у Севастополі залишив чинним вирок віруючому Свідків Єгови

Дата: 11 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Незаконний “Севастопольський міський суд” відмовив в апеляційній скарзі Віктору Сташевському, якого протиправно звинуватили в організації міського осередку Свідків Єгови.

Про це повідомляє видання “Кримський процес”.

Віктор Сташевський

Засідання суду 10 серпня відбулося в закритому режимі. Політв’язня на розгляд апеляції не доставили, він спілкувався через відеоконференцзв’язок. Розгляд скарги зайняв близько 40 хвилин.

На сторінці “Севастопольського міського суду” інформація про це засідання відсутня.

Реакції самого Сташевського, його захисту та представників організації Свідків Єгови на винесене рішення поки немає. 

Нагадаємо, 4 червня 2019 року в Севастополі ФСБ обшукала щонайменше дев’ять будинків місцевих вірян. Унаслідок обшуків російські силовики затримали 52-річного Віктора Сташевського. Утім, наступного дня його відпустили з ізолятора під підписку про невиїзд. Представники організації називають подібні заходи “облавою” і продовженням систематичного переслідування за віру.

Проти чоловіка порушили кримінальну справу за статтею “Організація діяльності екстремістської організації” (ч. 1 ст. 282.2 КК РФ).

Незаконний “Гагарінський районний суд Севастополя” почав розглядати по суті кримінальну справу стосовно Сташевського 15 червня 2020 року.  29 березня він засудив Сташевського до 6,5 року ув’язнення в колонії.

Як відомо, тиск на Свідків Єгови в Росії почався 2017 року. Тоді Верховний Суд визнав екстремістським сайт організації, а також три книги: “Чого насправді навчає Біблія?”, “Наближайся до Єгови” і “Приходь і йди за мною”. Через чотири роки Верховний Суд Росії за позовом Міністерства юстиції визнав діяльність організації в РФ екстремістською, а також заборонив їй працювати на території країни. Рішення суду тоді дозволило конфіскувати майно об’єднання. Практика переслідування “свідків” поширюється й на окуповані Росією українські території.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter