У київському метро праворадикали побилися з антифашистами. Поліція відкрила провадження

Дата: 21 Липня 2021
A+ A- Підписатися

У київському метро на станції “Хрещатик” сталася бійка між праворадикалами та антифашистами, які, вочевидь, їхали до Шостого апеляційного суду підтримати білоруського активіста Олексія Боленкова. 

Відео нападу опублікували в телеграм-каналі “Наразі медіа”, а також низці праворадикальних ресурсів. 

У результаті бійки постраждали молодики з обох сторін, у метро розпилили сльозогінний газ. Ймовірно, в одного з присутніх також була зброя. На відео, оприлюдненому в телеграм-каналі “Київ Оперативний”, чутно, як чоловічий голос російською кричить “Стояти, стрілятиму!”. 

Як повідомили у відділі комунікації поліції Києва, за фактом інциденту розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (“Хуліганство”) Кримінального кодексу України.

“Попередньо правоохоронці з’ясували, що на станції метро “Хрещатик” між двома групами хлопців виник конфлікт, який переріс у бійку із застосуванням сльозогінного газу. Наразі правоохоронці встановлюють усіх учасників та з’ясовують обставини події”, – йдеться в повідомленні. 

У Шостому апеляційному суді сьогодні мають розглянути скаргу антифашиста Боленкова на рішення СБУ щодо його видворення з України, яке підтримав суд першої інстанції. Засідання мало відбутися вчора, однак його перенесли. 

Ще до засідання біля будівлі суду зібралося декілька десятків молодиків, перед якими виступав Євген Карась, очільник “Суспільства майбутнього” (колишнього праворадикального угруповання С14). 

Коли Боленков приїхав до суду, на нього та кількох інших активістів, що прийшли на акцію на його підтримку, напали: їх залили з газового балончика, закидали яйцями та побили. Сталося ще кілька нападів з боку ультраправих, були потерпілі. Від учора в праворадикальних телеграм-каналах закликали підписників і сьогодні вийти під стіни суду.

Водночас в чатах ультраправих пишуть, що в метро нібито на них напали першими. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter