Через смерть немовляти судитимуть акушерку-гінеколога з Рівненщини

Дата: 30 Червня 2021
A+ A- Підписатися

У Рівненській області правоохоронці скерували до суду матеріали кримінального провадження за фактом неналежного виконання професійних обов’язків медичним працівником.

Про це повідомили в поліції області. 

Фото: з відкритих джерел

Як з’ясували слідчі, 11 лютого минулого року о 3:25 до пологового відділення Здолбунова доставили 33-річну жінку на останньому тижні вагітності, у якої почалися перейми. Після огляду 57-річною лікаркою-гінекологинею вищої категорії серцебиття плода було в межах норми, але вже близько шостої ранку воно сповільнилося.

Породіллі, відповідно до вимог клінічного протоколу з акушерської допомоги, затвердженого наказом МОЗ, необхідно було робити кесарів розтин, однак його не зробили, а тому дитина померла. 

“Згідно з протоколом патологоанатомічного дослідження смерть настала внаслідок внутрішньоутробної гіпоксії плода, яка розвинулася внаслідок фетаплацентарної недостатності, а відповідно до висновку комісійної судово-медичної експертизи при своєчасному та належному прийнятті пологів можливо було б цьому запобігти”, – розповіли в поліції. 

Відповідно до санкції статті, яку закидають лікарці, їй загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до трьох років із забороною обіймати певні посади чи вести певну діяльність на строк до трьох років. Обвинувачена своєї провини не визнає. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter