ВООЗ схвалила першу китайську ковід-вакцину Sinopharm

Дата: 08 Травня 2021
A+ A- Підписатися
Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендувала китайську вакцину Sinopharm для екстреного застосування від коронавірусної інфекції SARS-CoV-2.
 
Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на главу ВООЗ Тедроса Гебреєсуса.
 

Сьогодні ВООЗ включила в список препаратів, рекомендованих для екстреного застосування проти COVID-19 пекінську вакцину Sinopharm, яка стала шостою вакциною, яка отримала сертифікацію з боку ВООЗ щодо безпеки, ефективності та якості“, – наголосив глава організації.

Таким чином, цей китайський препарат став уже шостою вакциною від COVID-19, яка отримала від ВООЗ оцінку безпеки, ефективності та якості.

Як пояснив Гебрейесус, такий крок розширив список препаратів для імунізації від ковіду, які можуть бути придбані через міжнародний механізм COVAX.

Окрім цього, може бути прискорена процедура схвалення регуляційними органами держав вакцини Sinopharm, і це дозволить їм купувати її та застосовувати.

Своєю чергою помічник генерального директора організації Маріанджела Сімао пояснила, що включення вакцини Sinopharm в список рекомендованих ВООЗ для екстреного застосування препаратів від коронавірусу створює можливості для “прискорення доступу до вакцин для країн, які хочуть захистити працівників охорони здоров’я і населення в групі ризику“.

До сьогодні у список препаратів, рекомендованих ВООЗ для екстреного використання проти коронавірусу, входило 5 вакцин: препарат Comirnaty, розроблений спільно компаніями Pfizer з США і BioNTech з Німеччини, засіб компанії Janssen, яка є підрозділом американської Johnson & Johnson, вакцина американської компанії Moderna, а також 2 варіанти вакцини британсько-шведської фірми AstraZeneca та Оксфордського університету.

Фотографія обкладинки: DW

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter