Міська рада Миколаєва виступила проти дискримінації ЛГБТ

Дата: 17 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Виконавчий комітет міської ради Миколаєва засудив дискримінаційні дії та висловлювання щодо ЛГБТ у місті.  

Про це повідомили на сторінці Асоціації ЛГБТ “Ліга” у фейсбуку з посиланням на відповідний лист від органу. 

Миколаївська міська рада

Раніше Інтергрупа Європарламенту з питань ЛГБТ закликала українську владу протистояти дискримінації людей за ознаками сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності (СОҐІ). Так євродепутати відповіли на звернення Альянсу громадського здоров’я щодо низки атак на Асоціацію ЛГБТ “Ліга” в Миколаєві: їй псували майно та надсилали погрози. 

Лист від Інтергрупи, зокрема, був адресований і меру Миколаєва. Крім того, ще раніше до нього також публічно зверталася “Ліга”, щоб він засудив погрози, які надходили на її адресу.  

“Ми вважаємо, що такі дії та висловлювання щодо представників ЛГБТ в місті Миколаєві є неприпустимими та не повинні мати місце в українському суспільстві”, – йдеться у відповіді міськради, підписаній заступником мера міста. 
 
У листі також повідомили, що наразі органи державної влади та місцевого самоврядування працюють над запровадженням ґендерного підходу у своїй діяльності з урахуванням потреб жінок і чоловіків задля скорочення ґендерної нерівності та подолання ґендерних стереотипів.  
 
“Це перше офіційне підтвердження того, що міська рада нас дійсно чує та готова йти назустріч. Ми сподіваємося на належне розслідування всіх злочинів проти ЛГБТ-спільноти міста та нашої організації зокрема”, – відреагували в “Лізі”.
 
У коментарі ZMINA в організації додали: її співробітники вважають, що представники міськради занепокоєні саме інцидентами з мінуваннями, погрозами та псуванням майна офісу “Ліги”. 
 
Нагадаємо, що 18 січня “Асоціація ЛГБТ “ЛІГА” в Миколаєві отримала електронного листа із залякуваннями: в ньому погрожували палити будинки співробітників організації та “різати” їхніх родичів.
 
Ще раніше на поштову адресу “Ліги”, а також до Головного управління Національної поліції Миколаївської області надійшов лист про мінування приміщення організації. Він починався словами “Я збираюся вбити вас усіх бомбою” та адресований “представникам ЛГБТ-спільноти від імені білого населення Німеччини”.
 
Крім того, влітку невідомі молодики із символікою “Традиції і порядку” прийшли під офіс “Ліги” та розклеїли провокаційні погрозливi листівки на фасаді її офісу.  
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter