У чотири етапи та добровільно: затвердили план вакцинації від ковіду в Україні

Дата: 22 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій затвердив план імунізації населення від коронавірусу.

Про це повідомили у Центрі громадського здоров’я.

Фото: Anadolu Agency

План розробили фахівці Центру громадського здоров’я України разом з експертами ВООЗ та ЮНІСЕФ. За словами, в. о. генерального директора центру Ігоря Кузіна, у документ вноситимуть зміни кожні два тижні, відповідно до інформації про доступність вакцини.

Щеплення робитимуть тільки добровільною на базі спеціальних пунктів, а також у тимчасових центрах. Згідно з планом, вакцинувати українців будуть у чотири етапи. Спочатку із січня по квітень вакцину отримають люди із найвищим ризиком інфікування та розвитку хвороби і ті, хто виконує критичні функції у боротьбі з пандемією.

З квітня по червень до списку отримувачів вакцини додадуть тих, хто надає медичні послуги, а до березня 2022 року двома етапами планують щепити й тих, хто виконує функції з підтримки безпеки та життєдіяльності країни.

Україна планує отримати перші партії вакцини від ковіду у першому кварталі 2021 року. Згодом обіцяють також розробити спеціальний план для вакцинації українців з непідконтрольних територій.

Нагадаємо, що у ООН борються зі шкідливими міфами про вакцини, теоріями змов та іншою дезінформацією в соціальних мережах у світі, щоб зміцнити довіру людей до системи охорони здоров’я. Роблять це, щоб допомогти вакцинувати світ від коронавірусу. Наразі масштабну кампанію щеплення вже почали у Великобританії та США. 

За прогнозами правозахисників, якщо уряди заможних держав та фармацевтична промисловість терміново не вплинуть на ситуацію з вакцинацією в бідних країнах, то майже 70 з них зможуть щепити від вірусу лише кожного десятого свого громадянина. До переліку цих країн входить і Україна.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter