У Маріуполі артцентр “Платформа ТЮ” обклеїли агітками проти ЛГБТ

Дата: 26 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

У Маріуполі під час воркшопу “Феміністське письмо”, який проводили 24 жовтня в артцентрі “Платформа ТЮ”, невідомі обклеїли фасад будівлі агітками праворадикальної організації “Традиція і порядок” проти ЛГБТ. 

Про це повідомили на фейсбук-сторінці “Мереж параюристів” громадської організації “Альянс.Глобал”. Захід проводила їхня менеджерка Валерія Зубатенко, ґендерна дослідниця і правозахисниця, спільно з мисткинею Марією Проніною. 

Фото з фейсбук-сторінки “Мереж параюристів” 

Окрім того, двоє невідомих чіплялися до представника “Мереж параюристів” Володимира Прокоф’єва, коли той їхав на воркшоп, а пізніше погрожували йому в соцмережах. Про це виданню ZMINA розповів сам потерпілий. 

За його словами, переслідувачі вимагали від нього зняти маску кольорів веселки, яку той носив. Вони також заскочили за чоловіком у тролейбус, де знімали його на відео, ставлячи глузливі запитання. Утім, переслідувачі втекли, коли Прокоф’єв викликав поліцію. 

Як зазначив чоловік, він теж зняв на відео діалог із переслідувачами та виклав в інстаграм. Після чого йому надіслали особисте повідомлення з текстом “Молися”, яке він розцінює як погрозу. Повідомлення надійшло зі сторінки користувача Rast.Shg, де розміщено тільки дві світлини, а в описі зазначено “Tradition and order” (“Традиція і порядок”).

Напередодні двоє невідомих, які назвалися представниками “Традиції і порядку”, намагалися зірвати мітинг у Маріуполі за легалізацію медичного канабісу. Представники “Платформи ТЮ” тоді заявили, що, ймовірно, це були ті самі люди, які намагалися зірвати їхній кінопоказ на ЛГБТ-тематику. 

Нагадаємо, що раніше понад 30 громадських організацій звернулися до Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, щоб вона перевірила, чи відповідає чинному законодавству діяльність праворадикальної організації “Традиція і порядок”.

У своїй відповіді Омбудсман зазначила: вона занепокоєна тим, що представники “Традиції і порядку” систематично та переважно безкарно поширюють заклики проти окремих груп населення і вчиняють сплановані дискримінаційні дії. Денісова також закликала правоохоронців належно, з урахуванням мотиву нетерпимості, розслідувати злочини, скоєні праворадикальною організацією “Традиція і порядок”.

Натомість керівник угруповання Богдан Ходаковський подав до Верховної Ради скаргу на дії Уповноваженої з проханням звільнити її з посади. Він убачає, що Омбудсман порушила презумпцію невинуватості, завдала шкоди честі, гідності та діловій репутації представників угруповання.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter