Звільнили активіста Котова, ув’язненого в Росії за порушення правил проведення мітингів

Дата: 16 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

З російської в’язниці на волю вийшов активіст Костянтин Котов, якого засудили за багаторазове порушення правил проведення мітингів.

Про це повідомила у фейсбуку активістка Вікторія Івлєва

Фотографія зі сторінки Вікторії Івлєвої

Російський суд запроторив за ґрати Котова у вересні минулого року. Росіянин неодноразово виходив на акції протесту проти репресій у Криму та за звільнення українських політв’язнів. Cтаття, за якою засудили Котова, застосовується в РФ дуже рідко. Востаннє за аналогічними звинуваченнями російська влада кинула за ґрати на три роки активіста Ільдара Дадіна. Відтоді статтю за багаторазове порушення правил проведення мітингів називають “статтею Дадіна”.

Після оголошення вироку на підтримку Котова виступали українські політв’язні, зокрема Олег Сенцов. Також звільнені з російського полону моряки зібрали для росіянина грошову допомогу. 

У квітні поточного року Московський міський суд зменшив Котову вирок з чотирьох років позбавлення волі до півтора.

За даними видання “Медіазона”, активіста випустили з колонії рано-вранці 16 грудня, а зустрічати його приїхали фігуранти так званої московської справи і Справа Котова та активіста Владислава Синиці, що дістав п’ять років колонії за повідомлення про дітей російських силовиків, яке він написав у своєму мікроблозі у твіттері. Російські правозахисники називають її “московською справою”, адже відкрили її після масових протестів у Москві минулого року., а також засуджена в так званій справі “Нової величі” дружина Котова Анна Павликова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter