Зубопротезування військових зарахували до пріоритетних видатків уряду

Дата: 06 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Кабмін розширив перелік пріоритетних видатків, які держава фінансує насамперед.

Про це розповіли в уряді. 

Будівля уряду. Фото: travels.in.ua

До пріоритетних, зокрема, зарахували забезпечення скрапленим газом мешканців Донецької, Сумської та Харківської областей, будівництво укриттів, енергетичні програми Фонду декарбонізації, а також зубопротезування для військових. 

Посадовці пояснюють, що зміни дозволять швидше отримувати кошти та без затримування фінансувати необхідні роботи та послуги. 

Проблеми із зубами поширені серед військових, зокрема через стрес та стискання щелеп, харчування, побутові умови на фронті та чимало інших факторів. Планова стоматологічна допомога та зубопротезування є одними з лідерів серед послуг, які б хотіли отримувати опитані українські військові.

Перелік закладів, де можна безоплатно отримати допомогу, легко знайти за посиланням. ZMINA також розповідала про документи, які потрібні військовим та ветеранам, щоб безоплатно полікувати зуби. 

Нагадаємо, що в Україні вже налічують 1,2 мільйона ветеранів. Більшість опитаних українців має близьких на фронті, а ще понад 40% не відкидають, що самі стануть ветеранами. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter