ЗСУ ширше впроваджуватимуть технологію штучного інтелекту на фронті

Дата: 24 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Збройні сили України ставлять за мету широке впровадження штучного інтелекту, тож для цього розгорнули спеціальні частини, підрозділи та органи управління. 

Про це розповіли у Генштабі ЗСУ. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Nicole Tung\The New York Times/Redux

Відповідні частини, підрозділи та органи управління створили, аби досягти технологічного домінування на полі бою, компенсувавши чисельну перевагу противника. 

Для того, щоб сьогодні перейти від кількості безпілотних систем до більш нового рівня по якості, ми маємо наміри використання машинного зору, і замахуємося на штучний інтелект. Тому що і в нас є виробники, і ми працюємо з партнерами”, каже заступник Головнокомандувача ЗС України Андрій Лебеденко

Лебеденко зазначив, що українські військові у питанні технологічного розвитку співпрацюють із країнами-партнерами, які надають необхідні технології.

Нагадаємо, що нещодавно у ЄС ухвалили першу у світі конвенцію щодо штучного інтелекту. 

У світі широко застосовують штучний інтелект у різних сферах, зокрема в правоохороннійсудовій та навіть для запобігання харасменту. Проте правозахисники частіше кажуть про те, що без належного врегулювання нові технології можуть становити ризики для права людей на приватність, вираження поглядів, свободу релігії, а також мирні зібрання. 

В Україні торік розробили дорожню карту регулювання штучного інтелекту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter