У США створили бота, який розпізнає харасмент у діловому листуванні

Дата: 06 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Винахідники в США створили програму, яка розпізнає сексуальні домагання в робочому листуванні.

Про це повідомляє The Guardian.

Бот аналізує повідомлення за ключовими словами, які вказують на домагання, та деякими іншими показниками. Окрім тексту, створена програма аналізує й зображення, які надсилають одне одному працівники компаній, і те, як часто вони спілкуються.

Якщо штучний інтелект виявив відхилення в спілкуванні, то одразу надсилає результати аналізу юристові чи фахівцю з управління персоналом. Журналісти зазначили, що сьогодні ботом користується близько 50 компаній не тільки в США. 

Експерти зазначають, що роботу штучного інтелекту можна вже оцінити як позитивну, проте бот досі не навчився розпізнавати всі види домагань та цькування. 

Як відомо, Національне опитування з питань рівності між чоловіками та жінками в Україні, яке провели минулого року, показало, що 13% українців особисто знають когось, хто став жертвою сексуальних домагань. Також виявилося, що 40% жертв харасменту, серед яких значно переважають жінки (76% проти 4% чоловіків), не зверталися по допомогу до когось, хто б міг ужити заходів щодо порушника.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter