Зросла кількість постраждалих внаслідок обстрілу Київщини 30 червня

Дата: 01 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Російська армія 30 червня атакувала Київ. Уламки однієї зі збитих ракет пошкодили будинок в Оболонському районі. Там шестеро постраждалих. В області постраждали троє людей, серед яких – дитина. 

Про це повідомляють міський голова столиці Віталій Кличко та очільник ОВА Руслан Кравченко.

За словами Кличка, серед постраждалих у Києві – четверо жінок, дівчинка 11 років та один чоловік. Одну літню жінку госпіталізували. Всім іншим надали допомогу на місці.

“Всі постраждалі – з гострою реакцією на стрес”, – зазначив він.

Тим часом в області у результаті падіння уламків постраждали троє людей, одна з них – дитина.

Постраждалі наразі перебувають в одній з районних лікарень області. Вони отримали всю необхідну медичну допомогу. Влучань в об’єкти житлової чи критичної інфраструктури немає.

Кравченко також додав, що пошкоджені три приватних будинки.

“Зокрема, вибиті вікна, двері, посічені стіни. Також пошкоджено складське приміщення, низку адміністративних будівель, а також 16 транспортних засобів – автівки та мотоцикл. На місці продовжують працювати оперативні служби”, – підсумував очільник ОВА.

У Київській міській військовій адміністрації кажуть, що під час ракетної атаки по Києву 30 червня росіяни вперше атакували столицю не балістикою чи крилатими ракетами з бортів стратегічних бомбардувальників. Це свідчить про те, що ворог випробовує нові тактики.

“Агресор випробовує нові тактики – він шукає влучний час, методи й засоби, аби вразити Київ. Бо столиця України завжди була і буде однією з найпріоритетніших цілей для загарбників”, – пояснили в КМВА.

Там також нагадали мешканцям Києва про те, що не можна ігнорувати повітряну тривогу, адже навіть після збиття ракет, їхні уламки можуть бути загрозою для життя людей.

Нагадаємо, 29 червня, у суботу, о 17:40 російські війська вдарили двома ракетами по місту Вільнянськ у Запорізькій області. Унаслідок обстрілу загинули семеро людей, з них двоє – діти. Ще 36 людей зазнали поранень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter