“Зроби крок. Чуйність перемагає насильство”: у Дніпрі відкрили інтерактивну інсталяцію

Дата: 05 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У Дніпрі представили тематичну інсталяцію, присвячену протидії різним формам насильства. Вона створена в інтерактивному форматі – на стенді зашифровано 11 слів. Усі вони є своєрідними підказками, які допомагають протидіяти домашньому насильству, – “подзвони”, “прислухайся”, “сповісти”, “сфотографуй”, “не мовчи” та “не терпи”.

Про це повідомляє Дніпропетровська ОДА.

Фото: Дніпропетровська ОДА

“Цьогоріч на Дніпропетровщині зафіксували понад 30 тисяч випадків насильства. Зверталися, зокрема, жінки, матері з дітьми, діти. Тим, хто цього потребував, надавали допомогу, консультації. Важливо привертати увагу до цього питання й вживати заходів щодо запобігання таким випадкам надалі”, – зазначила заступниця начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна.

Ця інсталяція, яку встановили в межах 16 днів активізму проти насильства, також покликана стимулювати потерпілих звертатися по допомогу.

Фото: Дніпропетровська ОДА

“Ми живемо в період війни та гуманітарної кризи. І наша мета – висловити спільну думку. Що ми засуджуємо будь-які прояви насильства. Готові підтримати людей, які є постраждалими або свідками. Закликаємо до простих дій: зробити крок, аби попросити про допомогу”, – сказала польова гуманітарна координаторка Фонду ООН у галузі народонаселення Ганна Карпеченкова.

Фото: Дніпропетровська ОДА

Інсталяцію можна переглянути до 6 грудня в торговельному центрі “Наша Правда”. Інтерактив приїхав з Києва, а далі стенд вирушить до Львова.

Раніше ZMINA писала, що 25 листопада, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, в Україні стартувала щорічна міжнародна кампанія “16 днів активних дій проти гендерно зумовленого насильства”. Щороку кампанія має нову тематику. 2023-го це “Інвестуй у попередження гендерно зумовленого насильства”. Внутрішня тема в Україні – “Жінки та дівчата під час війни”.

На знак підтримки учасники акції пов’язують помаранчеву стрічку на одяг як символ протидії домашньому насильству. 

Нагадаємо, наприкінці листопада до столичної поліції звернулася місцева мешканка із заявою про те, що її чоловік продовжує вчиняти щодо неї домашнє насильство. Правоохоронці провели розслідування та передали справу до суду. Нині кривднику загрожує до двох років увʼязнення.

Читайте також: Терпіти не можна, долати: що таке мізогінія і як вона стає першим кроком до насильства над жінками

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter