У Києві чоловіка вдруге судитимуть за домашнє насильство над дружиною: йому загрожує 2 роки позбавлення волі

Дата: 30 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

До столичної поліції звернулася місцева мешканка з заявою про те, що її чоловік продовжує вчиняти відносно неї домашнє насильство. Правоохоронці провели розслідування та передали справу до суду. Нині кривднику загрожує до 2 років увʼязнення.

Про це пише поліція Києва. 

Фото: поліція Києва

Жінка розповіла, що чоловік ображає її лайкою, принижує, а також погрожує побиттям. 

За словами правоохоронців, 49-річного киянина неодноразово притягували до адміністративної відповідальності за протиправні дії, а в липні 2023 року суд засудив його до одного року позбавлення волі умовно.

Чоловік сплачував штрафи, а також відбував адміністративні арешти, але свою поведінку не змінив. Маючи непогашену судимість та перебуваючи на іспитовому терміні, він продовжив вчиняти домашнє насильство відносно дружини“, – зазначають в органі. 

Правоохоронці завершили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження разом з обвинувальним актом до суду. За скоєне чоловікові загрожує до двох років позбавлення волі.

Раніше ZMINA писала, що за жовтень у Києві на 27% побільшало звернень до фахівців щодо протидії домашньому насильству. По допомогу за жовтень звернулися 461 жінка та 52 чоловіки. Також у кімнатах кризового реагування перебували 14 жінок, 9 дітей та 2 чоловіки, а у притулку – 6 жінок та 5 дітей. Їхні адреси для дотримання безпеки не розкривають. 

Нагадаємо, що 25 листопада, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, в Україні стартувала щорічна міжнародна кампанія “16 днів активних дій проти гендерно зумовленого насильства”. Її метою є активізації роботи органів державної влади й громадськості та підвищення обізнаності населення. 

Щороку кампанія має нову тематику. 2023-го це – “Інвестуй у попередження гендерно зумовленого насильства”. Внутрішня тема в Україні – “Жінки та дівчата під час війни”.

Читайте також: Терпіти не можна, долати: що таке мізогінія і як вона стає першим кроком до насильства над жінками

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter