Знущалися з цивільних та імітували розстріл: двом російським військовим повідомили про підозру

Дата: 06 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Двоє військовослужбовців 1 мотострілецької роти 1 мотострілецького батальйону 126 окремої гвардійської Горлівської Червонопрапорної, ордена Суворова бригади берегової оборони ЗС РФ жорстоко поводилися з цивільним населенням під час окупації Миколаївщини.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної прокуратури.

Підозрювані в жорстокому поводженні з цивільними військові ЗС РФ. Джерело: поліція Миколаївської області

У повідомлені Миколаївської прокуратури імена підозрюваних не вказали, але раніше на сайті Офісу генпрокурора публікували підозри на 41-річного мешканця Ставропольського краю Росії Руслана Ахметова та 22-річного мешканця Карачево-Черкеської республіки РФ Азрета  Батдиєва. Деталі з документів збігаються з деталями з повідомлення правоохоронців. 

За даними слідства, під час тимчасової окупації населених пунктів Шевченківської територіальної громади Миколаївського району Миколаївської області 22- та 41-річний військовослужбовці РФ знущалися та катували місцевих мешканців. 

“Окупанти викрадали патріотично налаштованих чоловіків, вивозили їх за межі населеного пункту, де били людей та інсценували розстріл”, – йдеться в повідомлені.

У такий спосіб військові РФ намагались отримати від потерпілих інформацію щодо їхньої причетності до підтримки ЗСУ та дій, якими мешканці селища намагалися послабити дії окупаційної влади.

Слідство встановило сім людей, які постраждали  від жорстокого поводження та знущання окупантів.

За скоєне росіянам загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що Офіс генпрокурора встановив понад 700 постраждалих від катувань російськими військами на Харківщині. У місті Херсоні жертвами воєнних злочинів, скоєних росіянами, стали понад 160 людей.

Зараз українській владі потрібно ідентифікувати 156 російських військовослужбовців та окупаційних посадовців, які вчиняли воєнні злочини. До суду скерували 114 обвинувальних актів, а 35 осіб отримали вироки.

На деокупованих територіях правоохоронці виявили 80 місць несвободи й катівень, де російські окупанти незаконно утримували та піддавали тортурам цивільних.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter