Знайти пункти незламності тепер можна за допомогою бота-помічника

Дата: 12 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

В Україні запустили бот-помічник для пошуку пунктів незламності, щоб громадяни могли швидше та зручніше їх знайти.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко.

Фото: Факти

Спеціальний бот-помічник працює в телеграмі під назвою @nezlamnistbot. Він містить інформацію про роботу пунктів, їхні адреси та послуги, які там можна отримати.

Тимошенко наголосив, що адреси пунктів незламності в населених пунктах, які розташовані поруч з лінією бойових дій – у Донецькій, Запорізькій, Харківській та Херсонській областях, – не розголошуються з міркувань безпеки. Інформацію щодо роботи пунктів у цих регіонах громадяни можуть дізнатися в місцевих органах влади.

Крім того, на випадок відсутності зв’язку рекомендується зберегти необхідні адреси або зробити скриншот.

В ефірі телемарафону Тимошенко також зазначив, що бот-помічник надаватиме інформацію, зокрема, про приватні заклади, які дозволяють відвідувачам заряджати гаджети на випадок вимкнення світла.

Окрім тих пунктів незламності, що організовує влада, зокрема в школах, у центрах ДСНС, садочках, на вокзалах тощо, там також є інформація про відповідальний бізнес, який дозволяє своїм відвідувачам під час відключення електроенергії користуватися генератором – заряджати гаджети”, – сказав він.

Тимошенко підкреслив, що бот створили на прохання українців, які зазнавали незручностей під час користування сайтом nezlamnist.gov.ua для пошуку пунктів обігріву. Наразі завдяки боту їх можна знайти протягом усієї доби – 90% таких пунктів працює цілодобово, наголосив представник Офісу президента.

Сьогодні по Україні працює понад 5 тисяч пунктів незламності. Ми зробили легший інтерфейс, щоб люди знали, де знаходиться пункт поблизу них. Можна просто підписатися на телеграм-канал, поділитися своєю геолокацією, і чат-бот видасть найближчі пункти до вас та інформацію про те, як вони працюють, і шлях до них. 90% пунктів приймають людей цілодобово”, – додав Тимошенко.

Нагадаємо, що в Україні підготували вже понад 4 тисячі пунктів незламності, які відкриють у разі довгих відімкнень електрики. Туди можуть прийти люди, щоб отримати безоплатні базові послуги, зокрема інтернет, зв’язок, воду, тепло.

Один з таких пунктів незламності, відкритих через атаки російських військових на енергетичну інфраструктуру України, розташований на території Київського слідчого ізолятора. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter