В Україні підготували більш ніж 4 тисячі пунктів незламності на випадок тривалої відсутності електрики

Дата: 23 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

В Україні підготували вже понад 4 тисячі пунктів незламності, які відкриють у разі довгих відімкнень електрики. Отже, туди можуть прийти люди, щоб отримати безоплатні базові послуги, зокрема інтернет, зв’язок, воду, тепло.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

“Розгортаємо по всій країні й наш новий проєкт підтримки людей – пункти незламності. За підсумками цього дня, підготовлено вже понад 4 тисячі таких пунктів. Заплановано ще більше. Якщо знову відбудуться масовані російські удари і якщо буде розуміння, що за години постачання електрики не відновити, то активується робота пунктів незламності, зазначив президент.

За його словами, у цих місцях буде електрика, мобільний зв’язок та інтернет, тепло, вода, аптечка. Доступ до всього цього буде абсолютно безоплатним і цілодобовим. 

Отже, з пунктами незламності можна ознайомитися на державному сайті, де зображено спеціальну мапу, на якій позначено не тільки пункти ДСНС, але й школи, які працюватимуть як пункти обігріву в разі відімкнень світла.

Раніше ZMINA писала, що в кожному районі Києва підготують у середньому по 100 пунктів обігріву, які працюватимуть у разі надзвичайних ситуацій узимку. Пункти обігріву обладнають усім необхідним: теплом, освітленням, санвузлами, їдальнями, місцями для відпочинку, банками теплого одягу та теплими ковдрами. 

Крім того, у Харкові триває облаштування пунктів обігріву, наразі планують підготувати понад сотню таких місць, переважно в спальних районах. Їх обладнають дров’яними печами та генераторами для подання електрики. Також подібні пункти будуть і на безпечних зупинках транспорту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter