Знайдену в будинку Антоненка міну використовували для зйомок – речник ССО

Дата: 24 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Знайдена в будинку підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета музиканта Андрія Антоненка міна була деактивована та використовувалася для знімання. 

Про це розповів речник Сил спеціальних операцій, підполковник Олексій Никифоров на засіданні Київського апеляційного суду. 

Слова Никифорова починаються з 01:44:23 відео 

Міну нібито використовували для знімання “красивої фотографії сержанта”, яку потім опублікували в соцмережах. 

“Швидше за все, там є мої відбитки пальців”, – сказав він під час засідання. 

Згодом на своїй сторінці у фейсбуку Никифоров написав, що в інтересах слідства готовий надати свої руки для виконання відповідних слідчих дій.

До уваги ЗМІ!Щодо спростування некоректно викладеної інформації із зала Апеляційного суду по справі Андрія…

Gepostet von Олексій Никифоров am Montag, 23. Dezember 2019

Нагадаємо, що вчора Апеляційний суд Києва вирішив залишити підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка під вартою. Незадовго до рішення суду слідчі в справі заявили, що в підриві автомобіля Шеремета використовували речовину, рештки якої знайшли в міні, вилученій у Антоненка. У Нацполіції також зазначили, що сам підозрюваний відмовився пояснювати походження та мету зберігання міни, посилаючись на норми закону.

Нагадаємо, що 12 грудня правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко (Лисицю), музиканта й добровольця Андрія Антоненка (Riffmaster), добровольців Владислава та Інну Грищенків (Бучу й Пуму).

14 грудня вночі Печерський суд Києва взяв під варту без можливості внесення застави сержанта Сил спеціальних операцій, музиканта Андрія Антоненка: його арештували на два місяці – до 8 лютого 2020 року. Антоненка вважають організатором убивства журналіста Павла Шеремета.

Аналогічний запобіжний захід – арешт до 8 лютого – Печерський районний суд Києва обрав для Юлії Кузьменко. Дитячого хірурга й волонтерку також підозрюють у закладанні вибухівки під авто Шеремета.

Військового медика Яну Дугарь, яка нібито фотографувала камери спостереження в районі вбивства Шеремета, суд відправив під цілодобовий домашній арешт.

Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter