Житлові райони Миколаєва окупанти обстріляли касетними боєприпасами

Дата: 07 Березня 2022
A+ A- Підписатися
Вранці 7 березня російські окупанти обстріляли Миколаїв, зокрема житлові райони міста, касетними боєприпасами. Принаймні одна людина загинула.
 
Про це повідомляє проєкт Conflict Intelligence Team (СІТ), який досліджував фотографії та відео наслідків обстрілу.
 
Джерело: Conflict Intelligence Team

Потрібно нагадати, що застосування реактивних систем залпового вогню і касетних боєприпасів по житлових кварталах можна розцінити як невибірковий напад і, відповідно, військовий злочин“, – заявили в CIT.

Про обстріл Миколаєва з ракетних систем залпового вогню “Смерч” повідомило місцеве управління Державної служби з надзвичайних ситуацій. У службі повідомили, що працюють над розмінуванням території після обстрілу. 

Нагадаємо, що у війні з Україною Росія використовує заборонені касетні бомби. Про виявлення таких боєприпасів повідомляли, зокрема, рятувальники на Одещині, розслідувачі Bellingcat, а також міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch.

Забороненими касетними бомбами росіяни обстріляли й місто Покровськ на Донеччині та Станицю Луганську на Луганщині.

Касетні бомби скидають із повітря чи запускають із землі. Такий тип бомб розривається у повітрі, випускаючи десятки чи навіть сотні менших бомб, які можуть покривати територію розміром у кілька футбольних полів. Люди, котрі перебувають в радіусі дії цієї бомби, можуть загинути чи отримати поранення. Касетні суббоєприпаси часто не вибухають при початковому ударі. Рештки таких боєприпасів діють як наземні міни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter