Жителі Естонії зібрали понад 150 тисяч євро на укриття для українських шкіл

Дата: 05 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Естонці пожертвували 158 400 євро на будівництво бомбосховищ для шкіл на Сході України. Кошти вдалося зібрати під час благодійної кампанії, яка тривала із 17 до 31 серпня. В її межах у Таллінні також відбувся концерт “Україна дякує”.

Про це повідомляє видання ERR.

Концерт  “Ukraina tänab!”. Фото: Aleksandr Guzhov

За словами одного з організаторів кампанії Руслана Трочинського, ці кошти допоможуть побудувати й обладнати предметами першої необхідності кілька бомбосховищ для шкіл на Сході України.

“Народ Естонії, як і раніше, співпереживає і готовий допомагати народу України – донатів вдалося зібрати навіть більше, ніж ми сподівалися. Якщо спочатку планували побудувати бомбосховища тільки для шкіл у місті Добропілля, то тепер ми можемо зробити свій внесок у безпеку дітей і в інших населених пунктах”, – заявив він.

Трочинський пояснив, що зараз починається навчальний рік, а багато українських дітей уже третій рік фізично не можуть ходити до школи. Спочатку – через обмеження, повʼязані з пандемією коронавірусу, а тепер уже півтора року через часті ракетні та авіаційні обстріли.

“Будівництво бомбосховищ у школах у прифронтових районах для українських дітей – це питання якості освіти в довгостроковій перспективі, а в короткостроковій – питання життя і смерті”, – додав організатор.

Благодійну кампанію проводила некомерційна організація Kultuuride Ristmik разом з естонськими та українськими державними установами та неприбутковими організаціями.

Реалізовуватимуть проєкт спільно з міською владою українська соціальна краудфандингова платформа “Моє місто” та некомерційна організація “Будуємо Добропілля”, що працює в Добропіллі на Донеччині.

Раніше ZMINA писала, що на сайті Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури незабаром будуть доступні для безплатного користування типові проєкти дитячих садків, шкіл та адміністративних будівель.

Нагадаємо, що в серпні на Київщині вже відновили 187 закладів освіти, які були зруйновані окупантами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter