Журналісти “Української правди” зарахували “Суспільне” до провладних каналів, у НСТУ вважають це твердження безпідставним

Дата: 28 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Журналісти “Української правди” Роман Кравець та Роман Романюк у статті “Я — Україна”. Для чого Єрмаку та ОП ще один канал” зарахували “Суспільне” до провладних медіа, водночас у НСТУ таке твердження заперечили.

Про це пише “Детектор медіа”.

Джерело: suspilne.media

Відповідний матеріал вийшов на сайті “УП” 28 листопада. У ньому журналісти аналізують, як виник загальноукраїнський інформаційний телеканал “Ми — Україна”, й стверджують, що він став четвертим каналом у підконтрольній владі “квазімедіагрупі”.

“Останнім часом Банкова змогла “навести лад” на “Суспільному”, яке до повномасштабного вторгнення було досить критичним до неї. Крім того, ОП курує роботу двох інших державних каналів: російськомовного каналу для окупованих територій “ДОМ”, який після повномасштабної війни переформатували на “Freedom”, та парламентський телеканал “Рада””, — йдеться в статті.

Пресслужба “Суспільного” назвала ці звинувачення необґрунтованими й запевнила: хоч телеканал і транслює телемарафон “Єдині новини”, але завжди намагається дотримуватися балансу і не порушувати стандарти журналістики, оскільки це — “основа їхньої роботи навіть в умовах війни”.

“Це підтверджують незалежні моніторинги: “Суспільне” — у лідерах з дотримання стандартів журналістики. Ми уважно слідкуємо за балансом думок, зокрема — політичних сил в наших ефірах. Ми підзвітні лише українському суспільству”, — йдеться у повідомленні ЗМІ.

Тут наголосили на тому, що ніколи не дозволять “будь-якій владі керувати інформаційною політикою”. До того ж продовжує працювати Наглядова рада, яка гарантує незалежність “Суспільного”, адже складається із представників різних політичних сил і громадських організацій, уточнили в редакції.

На каналі наголосили, що сподіваються на докази або вибачення від “Української правди”.

Нагадаємо, що в загальнонаціональному телемарафоні “Єдині новини”, ініціаторами якого стали міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко та заступник голови ОП Кирило Тимошенко, беруть участь найбільші телеканали країни: 1+1, “Інтер”, ICTV, “Рада”, “Суспільне”, а віднедавна і “Ми — Україна”.

Останнє медіа створили експрацівники телеканалу “Україна”, телеканал отримав дозвіл на цифрове мовлення без конкурсу 3 листопада 2022 року. Раніше у мультиплексі МХ-2 мовив канал “Україна 24”, що належав медіагрупі українського бізнесмена Ріната Ахметова.

Ліцензію на супутникове мовлення ТОВ “Ми — Україна” регулятор видав 19 жовтня 2022 року. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter