Журналісти разом із благодійниками збирають кошти на укриття для учнів Миколаївського ліцею

Дата: 12 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Видання “Українська правда” та міжнародний благодійний фонд savED відкрили збір коштів на облаштування укриття для учнів Миколаївського ліцею №55. 

Про це розповіли на сайті УП. 

Фото: savED

Ліцею, як зазначають журналісти, пощастило лишитися неушкодженим під час повномасштабного вторгнення. На Миколаївщині росіяни від 24 лютого минулого року пошкодили та зруйнували десятки тисяч цивільних об’єктів. 

Втім, через те, що в закладі немає облаштованого укриття, школярі змушені навчатися дистанційно, а дистанційка не має великої популярності серед дітей.  У новому навчальному році ліцей має стати ключовою школою для великого району міста, а у дві зміни там можуть навчатися 3 тисячі дітей. 

Діти мріють повернутися до колись буденних радостей у режимі “наживо”: дискусій про тореадорів із Васюківки на укрлітівських уроках, ігор у Kahoot! на математиці, обговорень свіжих тіктоків у колі однокласників, за якими дуже скучили”, – кажуть у фонді savED. 

Мета збору – 4 мільйони гривень. Гроші можна надсилати на монобанку та на картку 5375 4112 0721 7238. На момент написання новини лише на монобанці було понад 5 тисяч гривень. 

Загалом міжнародний фонд savED планує в межах програми “До школи знов” облаштувати щонайменше 15 укриттів у школах і дитячих садочках на Чернігівщині, Миколаївщині, Харківщині та Київщині.

Нагадаємо, що, за даними МОН, нині лише 67,8% закладів освіти облаштовано укриттями. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter