МОН: Заклади освіти на 67,8% забезпечені укриттями

Дата: 03 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Станом на середину червня 2023 року в Україні до освітнього процесу в очній формі навчання готові 67,8% закладів освіти, що мають укриття. 

Про це Укрінформу розповіли в МОН.

Ілюстраційне зображення. Фото: te.20minut.ua

Готові до навчання понад 19 тисяч об’єктів закладів освіти, а в їхніх укриттях можуть сховатися понад 4,5 тисячі людей, що становить 56,28% загальної кількості учасників освітнього процесу.

Поточного року уряд виділив на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти понад 1,5 мільярда гривень. 

Безпека навчального процесу та його учасників, а також реформа Нової української школи 5–9 класів є одними з пріоритетів уряду на поточний рік. Дистанційний формат освіти також змінюватиметься, бо наразі навчальні заклади до нього вимушено вдаються, щоб зберегти життя та здоровʼя дітей.  

Нагадаємо, що після того, як під час російської атаки троє людей загинули в Києві, бо не могли потрапити в сховище, в Україні перевірили всі бомбосховища. Виявилося, що придатними є 77% з них, а вмістити вони можуть 43% населення країни. 

Стан укриттів у Києві, Харкові, Одесі, Дніпрі, Херсоні, Чернігові,  Миколаєві, Сумах, Конотопі та Білій Церкві визнали незадовільним. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter