Журналісти опублікували відео, на якому російські окупанти вбивають велосипедиста в Бучі

Дата: 06 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У Бучі російські окупанти розстріляли беззбройну людину, яка їхала на велосипеді. 

Відео, яке зняли українські військові та перевірили американські журналісти, опублікувало The New York Times.

Скриншот відео

Кадри знято наприкінці лютого, коли місто було під контролем російських окупантів. У ролику видно, як велосипедист рухається вулицею Вокзальною, а коли повертає на вулицю Яблунську, то по ньому відкривають вогонь. 

За твердженням журналістів, на вулиці стояла БМД-4 –  російська бойова гусенична плавальна машина, призначена для транспортування особового складу повітряно-десантних військ. Машина оснащена 100-міліметровою гарматою та 30-міліметровою гарматою. Також у сусідньому кварталі на вулиці Водопровідній, як видно в ролику, стоять декілька десятків інших російських військових машин.

Після того як росіяни вийшли з Бучі, тіло вбитого лежало на тому ж місці. Це зафіксували журналісти. 

Раніше The New York Times публікувало супутників знімки, на яких видно тіла вбитих мешканців Бучі, що лежать на вулицях у період російської окупації: як мінімум 11 тіл лежали на вулиці Яблунській з 11 березня і ще три тижні згодом. Супутникові знімки показали й три тіла, які з’явилися на вулицях Бучі в період 20–21 березня. 

Про те, що тіла вбитих людей були на вулицях міста під час російської окупації, говорять і в британській розвідці. 

Своєю чергою Росія офіційно називає фото- та відеодокази звірств власної армії на Київщині фейками та запевняє – під час російської окупації в місті не постраждав жоден цивільний. 

5 квітня під час засідання Ради безпеки ООН президент України Володимир Зеленський закликав світ покарати Росію за вбивства в Бучі та інших українських містах. 

“Масові вбивства в нашому місті Буча – це лише один, на жаль, із багатьох прикладів того, що чинять окупанти на нашій землі вже протягом 41 дня… Я знаю, і ви чудово знаєте, що говоритимуть представники Росії у відповідь на звинувачення в цих злочинах. Вони це вже неодноразово говорили, наприклад після того, як російські сили з російської зброї збили малайзійський “боїнг” над Донбасом, або під час війни в ​​Сирії. Вони будуть звинувачувати всіх, щоб виправдати себе. Вони будуть говорити, що нібито є різні версії, а яка з них правдива – нібито неможливо наразі встановити. Вони навіть говорять про те, що тіла вбитих нібито підкинули, а всі відео постановні. Але. Нині 2022 рік. Є безперечні докази. Є супутникові знімки. Є можливість провести повне прозоре розслідування. Саме в цьому ми зацікавлені”, – сказав він.

Нагадаємо, що зі звільненої від окупантів Київщини на експертизу вивезли понад 400 тіл цивільних. Лише в Бучі вже знайшли катівню, яку росіяни облаштували в підвалі дитячого санаторію, та докази того, що вони намагалися спалити тіла шести закатованих до смерті цивільних.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter