Журналісти скаржаться на нову поліцію

Дата: 14 Січня 2016
A+ A- Підписатися

Журналісти почали частіше скаржитися на співробітнииків Національної поліції.

12 січня журналіст правової інтернет-газети “Дорожній контроль Миколаєва”, член Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) Петро Цицилін написав заяву до правоохоронних органів через погрози фізичної розправи, передає “MediaSapiens”

У грудні 2015 року він почав отримувати погрози після публікації журналістського розслідування про патрульну поліцію Миколаєва. Спочатко йому погрожували в коментарях до матеріалу, потім почали надсилати листи на особисту електронну пошту.

“З 2011 року я беру участь у громадському русі, в 2014 році ми створили “Дорожній контроль Миколаєва” —You-Tube-канал та газету, де слідкуємо за злочинами та бездіяльністю правоохоронних органів. Наказом Міністра правоохоронних органів мене було долучено до комісії з переатестації працівників міліції улітку 2015 року. Природно, що чимало правоохоронців, які чинили неправомірні дії, не пройшли переатестацію, чим, звісно, були невдоволені. Саме з цими подіями я пов’язую отримання погроз на свою адресу”, — зазначив Цицилін.

Також стало відомо, що група чернівецьких журналістів поскаржилась т.в.о. начальника Головного управління (ГУ) Національної поліції у Чернівецькій області Сергію Пілігриму на закритість його відомства.

За словами медійників, вони не можуть оперативно отримати коментар від правоохоронців. 

“На жаль, дуже часто у відповідь на свої запити (як офіційні, так і у вигляді прохань) ми отримуємо відписку на електронну пошту. Звісно, ми можемо і її показати чи озвучувати у своїх сюжетах, але так склалося, що глядач воліє бачити і чути людину, в цьому випадку, представника правоохоронної системи, а не скріншот з листування”, – йдеться у зверненні.

Журналісти також скаржаться на те, що правоохоронці відмовляються надавати їм оперативне відео, посилаючись на слідчі дії.

Чернівецькі медійники підкреслюють, що їх пропозиції, претензії і прохання до місцевої поліції вже тривалий час залишаються без відповіді.

Раніше журналісти видання “Безпечне місто” в Одесі виклали у мережу відео конфлікту із патрульними. Поліцейські не давали медійникам себе знімати та називали опонентів “дурниками”. 

Нагадаємо, що Закон України “Про Національну поліцію” визначає одним із принципів діяльності полції відкритість та прозорість (ст.9).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter