Журналістам сумського видання “Цукр” погрожують знищенням редакції через матеріал про ЛГБТ

Дата: 13 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Телеграм-канал “Суми: головне” оприлюднив матеріал місцевого видання “Цукр” про життя ЛГБТ-спільноти з закликами знищити редакцію медіа. 

Про це розповів журналіст “Цукру” Олексій Туча у коментарі “Детектору Медіа”.

Фото: Цукр

Так, журналісти “Цукру” зробили репортаж під назвою “Тебе можуть побити до реанімації через орієнтацію”: як ЛГБТК+ люди почуваються в Сумах”, який розмістили на ютуб-каналі редакції. Згодом на сайті видання вийшла текстова версія матеріалу, а в телеграм-каналі “Суми: головне” зʼявився допис з агресивними та образливими закидами щодо ЛГБТ-людей. У кінці посту містився прямий заклик до знищення “Цукру” та адреса редакції.   

“Про цей канал ми нічого не чули раніше, але у нього звідкись взялося 140 тисяч підписників. Він входить до мережі ТГ-каналів різних міст з аналогічною назвою, тобто міняється лише назва міста, наприклад, є канал “Конотоп: головне”. Контактною особою всюди вказана одна й та сама людина, але невідомо, чи існує людина з таким ім’ям насправді, бо пошуки за вказаним іменем та прізвищем не принесли нам результатів”, – розповів Туча.

За його словами, журналісти очікували на різну реакцію на матеріал про ЛГБТ, але точно не сподівалися на заклики до знищення. 

Після появи на телеграм-каналі цього посту журналісти “Цукру” звернулися до поліції із заявою про погрози.

Скриншот з телеграм-каналу “Суми: головне”

Як зазначає “Детектор медіа”, допис з погрозами у телеграм-каналі різко виділяється своєю емоційною, образливою, подекуди навіть нецензурною лексикою на тлі загального контенту, що складається з оперативних інформаційних повідомлень, поданих за загальноприйнятими стандартами новинних телеграм-каналів. 

Нагадаємо, що у червні кінотеатри “Жовтень” та КІNО42 отримали численні погрози на свою адресу через проведення з 22-го по 28 червня першого в Україні ЛГБТКІА+ кінофестивалю Sunny Bunny. У соціальних мережах ширилися заклики вчинити напад та навіть спалити кінотеатри через таку програмну політику.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter