Журналіста з Хмельниччини засудили до 5 років ув’язнення за держзраду

Дата: 23 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Журналіста з Хмельниччини засудили до 5 років ув’язнення з конфіскацією усього майна, крім житла, за державну зраду.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

Чоловік належить до числа проросійських експертів і політичних оглядачів, які активно співпрацюють з нині підсанкційними українськими ЗМІ, що належали керівнику забороненої політичної партії “ОПЗЖ”, йдеться в повідомленні.

Засуджений працював як позаштатний кореспондент і був автором публікацій у державному російському пропагандистському інформагентстві.

З 2016 року безпосередньо займався “розкруткою” медійних образів поплічників Кремля, допомагав їм у просуванні кремлівських наративів в інформпросторі. Публічно підтримував окупацію та дії бойовиків на Донбасі.

Усі неправдиві матеріали зрадник спочатку погоджував з представниками країни-агресора.

До вироку суду засуджений перебував під вартою.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що колаборанта з окупаційного “МВС РФ” у Куп’янську на Харківщині, причетного до викрадення місцевих жителів, засудили до 13 років ув’язнення.

За даними слідства, чоловік на період окупації Харківщини добровільно приєднався до створеного агресором місцевого “управління МВС” як “патрульний”. На цій посаді він “наводив” росіян на місця перебування учасників руху опору й брав участь у їх викраденні та розграбуванні майна.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter