Журналіст Віталій Портников знайшов у квартирі “прослушку”: в НСЖУ закликали оперативно розслідувати інцидент

Дата: 11 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Журналіст “Радіо Свобода” і телеканалу “Еспресо” Віталій Портников знайшов у орендованій квартирі у Львові пристрій для прослуховування.

Про це повідомив народний депутат від “Євросолідарності” Микола Княжицький на своїй сторінці у фейсбуку.

Віталій Портников. Джерело: “Букви”

Він уточнив, що це — диктофон з можливістю довго вести запис. На місце події викликали поліцію та Службу безпеки України.

Княжицький наголосив на тому, що невідомо, “хто і з якою метою встановив цей пристрій: наші служби, зарубіжні чи криміналітет”.

Джерело: фейсбук-сторінка Миколи Княжицького

У коментарі “Суспільному” Портников розповів, що СБУ проведе експертизу пристрою. Також слідчі радили йому не повідомляти багато подробиць, щоб не заважати розслідуванню, сказав він.

За словами журналіста, пристрій він виявив випадково, коли прибирав під канапою. Стеження за собою він не помічав, припущень, хто міг встановити пристрій, у нього немає.

“Я не підозрюю нікого, я хочу дочекатися експертизи, яку проведе судмедексперт”, — сказав він.

У Національній спілці журналістів України висловили обурення тим, що сталося, і закликали правоохоронців до оперативного та ефективного розслідування інциденту.

Виявлення прослуховуючого пристрою у відомого журналіста є надзвичайною ситуацією, заявив голова НСЖУ Сергій Томіленко. Про цей факт НСЖУ проінформувало міжнародних партнерів Спілки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter