Журналіст-розслідувач Ніколов розповів, що поліція відпустила фігурантів у справі про погрози йому

Дата: 26 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Журналіст-розслідувач Юрій Ніколов розповів, що поліція без оголошення підозр відпустила п’ятьох чоловіків, яких до цього затримала за те, що вони погрожували медійнику. 

Про це він написав на сторінці у фейсбуку. 

Двері журналіста після того, як до нього прийшли невідомі нападники. Фото: фейсбук-сторінка Ніколова

Ніколов каже, що прийшов до поліції, щоб написати заяву як потерпілий у справі. 

“Дізнався, що поліція, коли встановила й обшукала, так відразу і відпустила “пʼятьох учасників протиправних дій щодо журналіста”. Нікого не затримали, бо нікому зараз немає підозр. Вони на волі”, – пише журналіст. 

Слідчі, за словами Ніколова, також не розповіли “ніяких подробиць щодо виявлених у них переписок”. 

“Пообіцяли розповісти коли закінчиться досудове розслідування. Коли воно закінчиться, теж не сказали. Кваліфікація зараз та сама легка… Тобто без згадки організованого кимось злочину”, – розповів розслідувач. 

Ввечері 14 січня до квартири Ніколова прийшли невідомі, які намагалися ввірватися до помешкання, налякали його матір та сусідів. Також вони залишили повідомлення на дверях, де назвали журналіста “зрадником”.

За фактом погроз і провокацій “Репортери без кордонів” закликали Міністерство внутрішніх справ України провести прозоре розслідування цих подій і знайти злочинців.

Нагадаємо, що Ніколов відомий резонансними розслідуваннями щодо оборудок у Міноборони. 

Звільнений через корупцію заступник міністра оборони винним себе не вважав, а тодішній очільник Міноборони Олексій Резніков навіть після обрання запобіжного заходу фігурантам називав публікації про корупцію “інспірованою та спланованою історією”, у якої є різні бенефіціари. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter