Яневський заявив до поліції про перешкоджання журналістській діяльності з боку Мендель

Дата: 08 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Журналіст Данило Яневський написав заяву до поліції через перешкоджання професійній діяльності прессекретаркою президента Юлією Мендель. 

Про це Яневський повідомив на своїй сторінці у фейсбуку. 

#СвободуНеСпинити #МендельНаДембельПочинаємо тиждень з добрих справ! …

Gepostet von Данило Яневський am Montag, 7. Oktober 2019

 

У своїй заяві журналіст пригадав випадок зі своїм колегою Сергієм Андрушком, який намагався поставити питання Зеленському, проте “став жертвою агресивної поведінки Мендель”. Яневський наголосив, що речниця президента, всупереч встановленим посадовим обов’язкам, вчинила дії, які “не мають нічого спільного з організацією висвітлення діяльності Президента України та забезпечення його зв’язків із засобами масової інформації”.

“Більше того, дії прессекретарки Президента є протиправними з точки зору кримінального законодавства, оскільки, застосувавши фізичний вплив на журналіста, нею допущено умисне перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності”, – написав у заяві журналіст. 

Санкції статті щодо перешкоджання журналістській діяльності передбачають штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Як відомо, нещодавно низка організацій, зокрема Центр прав людини ZMINA, закликала президента Володимира Зеленського публічно відреагувати на факти агресивної поведінки його прессекретарки. Згодом журналісти вимагали звільнити речницю Зеленського.

Річ у тім, що за останній час щонайменше троє журналістів українських та іноземних медіа повідомили про неетичну поведінку Мендель, яка відштовхувала їх, коли вони намагалися поставити президентові запитання. Останній такий випадок стався з журналістом “Радіо Свобода” Сергієм Андрушком.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter