Журналіст “Кавун.City” Ілля Контішев долучився до лав Збройних сил України

Дата: 03 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Журналіст херсонського видання “Кавун.City” Ілля Контішев мобілізувався до лав Збройних сил України.

Про це 2 грудня повідомила головна редакторка Євгенія Вірлич на своїй сторінці у фейсбуку.

“Наш журналіст Ілля Контішев відтепер у лавах ЗСУ. Для редакції це важко з точки зору того, що Ілля – чудовий автор: знавець історії та абсолютно всього, що відбувається на Херсонщині, крутий спортивний оглядач”, – написала вона.

У коментарі “Детектору медіа” Вірлич уточнила, що медійник мобілізувався лише кілька днів тому і перебуває на навчанні.

Вона також розповіла, що на початку повномасштабного вторгнення Росії Ілля деякий час жив в окупованому Херсоні, згодом виїхав звідти. Весь час журналіст продовжував працювати та розвінчувати брехню пропагандистських медіа. А кілька разів буквально рятував життя медійникам, наголосила Вірлич.

“Наприклад, коли в окупації зникав звʼязок і ми не могли писати, Ілля повністю підхоплював сайт і соцмережі. Таким чином була видимість, що ми всі виїхали, і нас не надто шукали росіяни хоч якийсь час”, – згадала головна редакторка видання.

За даними “ДМ”, Ілля Контішев долучився до команди видання “Кавун.City” восени 2020 року, раніше чоловік також працював у Херсоні на “Суспільному”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що головний редактор сайтів “Попасная.City”та “Сміла.City” Ярослав Нестеренко також мобілізувався до лав Збройних сил України.

Також звільняти Україну від російських окупантів пішов головред “Новинарні” Дмитро Лиховій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter