Журнал Vogue уперше надрукували шрифтом Брайля

Дата: 13 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Травневий випуск британського журналу Vogue вперше надрукували шрифтом Брайля.

Про це йдеться на сайті Vogue.

Джерело: Vogue

Шрифт Брайля – рельєфно-крапковий шрифт, розроблений французом Луїсом Брайлем, дозволяє людям із порушеннями зору читати за допомогою дотику рук.

Як повідомляється, травневий випуск видання представив матеріали про “19 яскравих, красивих і вражаючих людей з інвалідністю зі сфери моди, спорту, мистецтва та активізму.

Редакція обіцяє безплатно надсилати випуск журналу зі шрифтом Брайля читачам, які залишили заявку на сайті й офіційно підтвердили проблеми із зором. Звантажити його можна теж безплатно. Крім того, аудіоверсію брайлівського номера  Vogue за травень 2023 року можна також прослухати на плеєрі.

Генеральна директорка консультаційної компанії з питань доступності Tilting the Lens Сінеад Берк зауважила, що “особливий травневий журнал британського Vogue лише початок, а не пункт призначення“.

“Близько 16 мільйонів людей у ​​Великій Британії мають інвалідність, мільйони людей з інвалідністю, видимих чи непомітних, живуть поряд із нами. Настав час, щоб ми усвідомили, ким ми є як суспільство, і щоб мода побудувала кращу, доступнішу та інклюзивнішу індустрію”, – написав у своїй колонці головний редактор Едвард Еннінфул.

Раніше ZMINA повідомляла, що вперше в історії Vogue героями британського журналу стали люди з інвалідністю. Для травневого випуску Vogue створив одразу п’ять обкладинок, героїнями яких є письменниця та активістка Шинейд Берк, акторка Сельма Блер, перекладачка жестової мови Джастіна Майлз і моделі Аарон Роуз Філіп та Еллі Голдштейн.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter